5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Camere IP vs. AHD

Camerele IP

(denumite de obicei ca și camere de rețea sau camere megapixeli) sunt dotate cu module de rețea datorită cărora sunt capabile să transmită semnal cu ajutorul infrastructurii de rețea. Permit posibilitatea transmiterii imaginii la o rezoluție și o calitate mai ridicate. 

Camerele IP sunt conectate la rețeaua locală cu ajutorul unui singur cablu Ethernet sau în funcție de model, cu ajutorul modulului WiFi încorporat. Au o adresă IP unică, ceea ce permite accesul de la distanță și flexibilitate pentru stocarea înregistrărilor. Cunoștiințele sale sunt necesare pentru stabilirea conexiunii și pentru afișarea imaginii înregistrate.  

Principalele avantaje ale camerelor IP sunt vizualizarea în timp real, rezoluție și calitate înaltă a imaginii - astfel utilizatorul poate surprinde și cele mai mici detalii și zoom optic digital care permite înregistrarea fără a pierde din luminozitate. Rezultatul este o identificarea mai aprofundată și o precizie mai mare datorită cărora aparatul foto este capabil să analizeze automat și să trimită automat alerte și alerte.

Cea mai comună gamă de camere IP este de la 1,3 MP (1280 x 1024) până la 5,0 MP (2592 x 1944) și unii producători oferă până la 20 megapixeli. Trebuie să menționăm faptul că, cu cât mai mare este rezoluția, cu atât va fi nevoie de mai multă memorie și o lățime mai mare a benzii. Împreună cu parametrii camerelor, prețul lor crește semnificativ.

În ultimii ani, s-a ajuns la o creștere accentuată a interesului pentru acest tip de monitorizare, care a fost cauzat de altfel, de o dezvoltare tehnologică constantă: datorită extinderii ofertei, au scăzut prețurile camerelor IP. 

Avantajele utilizării camerelor IP

 • O rezoluție mai mare a imaginii decât în cazul camerelor analogice tradiționale
 • Transferul energiei de alimentare, imaginii videoclipului și a datelor cu ajutorul unui cablu Ethernet 
 • Afișare în timp real
 • Capacitatea de a funcționa independent
 • Dispozitv de rețea care nu necesită un înregistrator DVR

Dezavantajele camerelor IP

 • Probleme cu configurarea
 • Întârzieri în transmiterea semnalului
 • Necesită o lățime semnificativă a benzii de rețea 
 • De obicei mai scump în comparație cu camerele tradiționale analogice

Gama completă de camere IP

Camerele AHD 

Monitorizarea AHD este bazată pe o structură identică cu popularele sisteme analogice de monitorizare CCTV. Sistemul permite transmiterea imaginii în rezoluție de calitate înaltă HD și FullHD până la 500 de metri cu ajutorul cablului coaxial. Datorită acestui fapt, durata transmiterii se reduce semnificativ, se reduc costurile și complexitatea sistemului de securitate în comparație cu camerele IP - și distanța de transmisie este de până la cinci ori mai mare. Rezoluția sistemelor analogice HD ajunge până la 1080p.

Sistemul este una dintre alternativele sistemelor analogice actuale. Nu solicită modificarea structurii cablului, cum este în cazul soluțiilor IP sau HD-SDI. Sistemele de camere AHD se instalează mai ușor și se întrețin mai bine decât soluțiile analogice tradiționale. Cu toate acestea, necesită dispozitive de rețea și cunoștiințe suficiente în domeniul soluțiilor IT. 

Un alt factor important este faptul că tehnologia HD este mai accesibilă. Datorită creșterii cererii camerelor cu rezoluție mai mare, prețurile de piață ale camerelor AHD au scăzut drastic - aproape la nivelul camerelor analogice. Sunt mai ieftine cu aproape jumătate în comparație cu soluțiile IP.

Avantajele Camerelor AHD 

 • Instalare ușoară
 • Practic, nu există întârzieri în transmisie
 • Capacitatea de a transmite pe distanțe mai lungi
 • Mai ieftine decât soluțiile IP

Dezavantajele camerelor AHD

 • Rezoluție scăzută
 • Necesită un dispozitiv de înregistrare

Oferta completă a camerelor analogice HD (camerele AHD)

Tehnologia AHD în comparație cu camerele IP este o technologie mai fiabilă și nu provoacă întârzieri. Ambele tehnologii funcționează în rezoluții de 720p și 1080p și imaginea procesată este ascuțită și detaliată (în special în cazul rezoluțiilor Full HD de 1080p). 

În tehnologia IP sunt frecvente întârzierile asociate cu funcționarea rețelei, mai ales în situațiile în care nu este destinată exclusiv monitorizării. Pe de altă parte, dacă dorim să avem vizualizări în timp real și vrem să înregistrăm mai multe locuri de la îndepărtare pe un singur înregistrator (de ex. o vizualizare generală asupra mai multor locații), monitorizarea camerelor IP îndeplinesc aceste cerințe datorită capacității de a lucra prin intermediul unei rețele largi. Trebuie să ținem cont de faptul că imaginea va întârzia câteva minute. 

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
96 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
125 evaluare