5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Cum să alegeți dictafonul digital?

Dictafoanele sunt dispozitive cunoscute, utilizate des în situații diferite. Jurnaliștii le utilizează în timpul conferințelor și interviurilor. Pot funcționa ca un jurnal personal vocal. În afară de asta, utilizarea lor poate fi de folos și la universitate pentru înregistrarea cursurilor sau în afaceri în timpul negocierilor de afaceri. Dispozitivele de acest tip se utilizează și la operațiuni ale poliției, de către detectivi particulari sau serviciile speciale.

Cu toate acestea, dictafoanele sunt utilizate des în scopuri ostile. Mulți au auzit de așa zisul ”scandal de interceptare”, des apărut în politică sau în spionajul industrial. Aceste acțiuni sunt posibile în majoritatea cazurilor datorită dictafoanelor ascunse. Dominația lor asupra altor sisteme inovatoare de telecomunicații constă în faptul că nu emit unde radio, și astfel detectarea lor este foarte dificilă.

 

Piața este foarte bogată, și astfel oferă soluții care vă permit să înregistrați sunetul neobservat. Asta este util în multe dintre situațiile zilnice, de ex. în cazul unui partener de afaceri necinstit, în special dacă vă este frică să pierdeți activele companiei. În afară de asta, în multe alte situații neplăcute și periculoase când suntem victime ale amenințărilor, ne poate ajuta foarte mult o înregistrare discretă.

La ce să vă concentrați când alegeți un dispozitiv de înregistrare vocală?  

Pe piață domină dictafoanele digitale, avantajul lor cel mai mare este fiabilitatea, dimensiunea mică, funcționarea foarte ușoară și salvarea înregistrărilor. Dictafoanele digitale astfel permit să salvați o mulțime de informații și datorită tehnologiilor de economisire a energiei le puteți utiliza pentru o perioadă lungă de timp prin alimentarea din acumulator sau baterii.

 Cei mai importanți și utili parametrii tehnici ai înregistratorului: 

Formatul înregistrării și calitatea sunetului 

În perioada actuală, majoritatea înregistratoarelor oferă înregistrări în format MP3 sau WMA care sunt utilizate frecvent. Pentru aplicații mai avansate, dispozitivele de înregistrare înregistrează în format PCM (WAVE), care oferă o calitate mai înaltă a sunetului decât pe CD! Un aspect important este capacitatea de a schimba formatul înregistrării și nivelul compresiei în funcție de faptul că utilizatorul acordă o importanță mai mare unei calități mai înalte a sunetului sau unei perioade de înregistrare mai îndelungate.

Tipul și capacitatea memoriei  

Dictafoanele utilizează memorie internă sau carduri de memorie detașabile (cel mai des sunt carduri microSD / SDHC). Cu cât mai mare este capacitatea, cu atât mai bine, în special la dispozitivele care oferă cea mai bună calitate PCM. Cele mai frecvente sunt dictafoanele cu memorie internă care au o capacitate de 1 până la 4 GB, unele dintre ele au posibilitate de extensie cu ajutorul cardurilor detașabile cu capacitate de până la 32 GB.

Proiecția dispozitivului

Pentru o utilizare discretă, dispozitivul ar trebuii să fie cât mai mic, însă fără a compromite pierderea unor parametrii importanți cum este calitatea sunetului sau perioada de funcționare la o singură încărcare a bateriei. Există dictafoane care se pot ascunde foarte ușor datorită dimensiunii sale foarte mici. Alte posibilități de utilizare a dictafonului este ascunderea în lucrurile pe care le utilizăm în mod obișnuit, și astfel dictafonul nu va stârni atenția în timp ce înregistrează.  

Tipul și sensibilitatea microfonului

Majoritatea dictafoanelor au microfon încorporat. Microfoanele cu proprietățile alese corespunzător, sunt capabile să surprindă sunetele convorbirii de la o distanță de 10 - 12 metri. Unele dictafoane sunt dotate cu microfoane stereo, datorită cărora sunetul este reprodus mai bine și este mai clar. În unele cazuri, capacitatea de a conecta un microfon, este deasemenea un aspect important.

Tipul de alimentare și perioada de funcționare 

Acesta este unul dintre cei mai importanți parametrii ai dispozitivului pentru înregistrarea sunetului. Este important ca înregistratorul să funcționeze cât mai mult timp pe un singur set de baterii sau la o singură încărcare a bateriei. Datorită utilizării unor soluții eficiente și de economisire a bateriei, puteți obține durate de funcționare de câteva zeci până la sute de ore la cele mai bune produse. 

Funcții suplimentare utile

Tehnologia digitală modernă oferă spațiu multor alte funcții datorită cărora munca cu dictafoanele este mai ușoară și mai eficientă. Printre alte funcții se încadrează: 

Ceas și calendar încorporat

Ceasul și calendarul permit configurarea planului de înregistrare.

Display

Dictafoanele mai avansate au display LCD sau OLED care permite configurarea mai ușoară a parametrilor dispozitivului, gestionarea și vizualizarea înregistrărilor. 

Activarea înregistrării la detectarea sunetului 

Această funcție vă permite să economisiți din memorie și să îmbunătățiți următoarea ascultare a înregistrărilor. Înregistrarea pornește automat, când nivelul sunetului transmis de microfon depășește un anumit nivel.

Posibilitate de conectare a căștilor

Această posibilitate vă permite redarea înregistrării direct de pe înregistrator.

Protecția accesului în memorie

În cazul dispozitivelor specializate este garantată protecția împotriva accesărilor neautorizate în memoria dictafonului, criptării datelor și protecția împotriva modificărilor (semnătură electronică).

Ce dictafoane oferă Secutek?

Secutek vă oferă o gamă largă de modele și tipuri de înregistratoare vocale, din ele veți alege cu siguranță cel potrivit pentru nevoile dumneavoastre.

Unul dintre modelele exemplare este Tender voice recorder cu activare vocală, cu posibilitate de înregistrare până la 15 ore. Datorită activării vocale, acest înregistrator se poate ascunde în orice loc, în care puteți ”vizualiza” fiabil și înregistra toate conversațiile care se desfășoară pe parcursul a mai multor zile.

Este remarcabil stiloul cu dictafon Esonic PCM-008. În modul de detectare a vocii, are o funcționalitate lungă de până la 250 de zile. Instrumentul se caracterizează prin aspect subțire și elegant. Înregistratorul înregistrează în calitate PCM (fișier audio necomprimat).

Societatea Secutek este furnizorul dictafoanelor de calitate înaltă care au o rezistență foarte lungă și un sunet clar. Avem în ofertă cele mai mici dictafoane de pe piață, utilizate în special de guvern și polițiie. 

Prețurile înregistratoarelor digitale încep de la 93,00 Lei dictafoanele de cea mai bună clasă costă până la câteva mii. Oferta largă de dictafoane din oferta noastră, permite fiecăruia să aleagă modelul potrivit pentru nevoile specifice. 

Dictafoane Esonic

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
95 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
98 evaluare