Localizatoarele GPS, denumite și ca trackere GPS sunt dispozitive care servesc la urmărirea locației care se poate arhiva în memoria sa, sau trimite către un server îndepărtat. Cu ajutorul localizatorului GPS putem afla unde se află un anumit obiect sau unde s-a deplasat o persoană, sau unde se alfă în momentul actual.
În funcție de utilizarea prevăzută, designul și funcțiile anumitor localizatoare diferă.
Alegeți tipul de localizator GPS care vă interesează.
Cum funcționează localizatorul GPS
Detectarea locației
Pentru determinarea locației, localizatorul utilizează un modul GPS care cu ajutorul sateliților poate determina locația sa geografică. .
Precizia determinării locației
Cipurile utilizate frecvent care primesc semnal L1 sunt capabile să detecteze locația cu o precizie de aproximativ 5 metri distanță. În anul 2008 a fost introdus pe târg primul cip care permite detectarea locației chiar de până la 30 cm.
Prelucrarea datelor receptate
Dacă este vorba despre un localizator GPS pasiv, atunci datele sunt salvate doar în propria memorie. Pentru redarea lor, trebuie să le descărcați din localizator cu ajutorul unui cablu și să le redați într-un program special. Localizatoarele pasive au acel avantaj că nu pot fi urmărite prin intermediul detectorului de semnal.
Localizatoarele GPS active sunt semnificativ mai populare, care sunt dotate cu modul GSM sau GPRS. Datorită modului de comunicare, suntem capabili să obținem datele în timp real din localizator, fără să fie nevoie de demontare.
La ce poate fi util localizatorul GPS
Localizatoarele GPS sunt destinate urmăririi poziției actuale, sau istoricului de mișcare a obiectelor sau persoanelor. Clienții utilizează localizatorul GPS cel mai des pentru:
- controlul deplasării mașinilor de firmă
- protecția copiilor
- monitorizarea reprezentanților de vânzări
- verificare dacă partenerul chiar întârzie din cauza serviciului precum susține
Cei mai importanți parametrii
- Dimensiuni
În funcție de scopul utilizării, dimensiunile localizatorului pot fi foarte importante.
- Metoda de alimentare
Localizatorul are propriile baterii sau trebuie să îl conectați la sistemul electric al mașinii?
- Metoda de comunicare
Datele pot fi arhivate în interiorul localizatorului sau trimise în timp real. Anumite module acceptă doar detectarea poziției actuale prin solicitarea comenzilor SMS, altele pot să mapeze tot traseul de mișcare, pe care îl putem reda în funcție de data exactă introdusă. - Rezistența bateriei
Rezistența poate fi de la câteva ore până la sute de ore. Este influențată de capacitatea acumulatorului și capacitățile localizatorului de a economisi energie.
Discuții
Comentariile pot fi adăugate numai de utilizatori înregistrați și conectați.