5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Cum se utilizează e-mailul în siguranță

E-mailul dvs. poate fi o poartă pentru persoanele fără scrupule care încearcă să vă dăuneze sau să vă deterioreze computerul. Iată ce trebuie să știți pentru a vă menține în siguranță.

Viruși troieni și alte programe malware

Malware sunt programe de computer care sunt create pentru a dăuna computerului, pentru a fura informații private sau pentru a permite altor persoane să controleze computerul victimei lor de la distanță. De aceea este important să protejați dispozitivele dumneavoastre împotriva acestor amenințări. Mai jos vă prezentăm cele mai importante metode care o să vă ajute să vă protejați împotriva hackerilor:

  • Programele antivirus sunt o protecție vitală împotriva programelor malware. Dacă nu aveți în computer un program antivirus, ar trebuii să îl instalați imediat. Recomandăm Avast sau AVG care oferă gratuit versiunea de bază pentru utilizarea casnică.
  • Fișierele atașate prin e-mail sunt o metodă obișnuită de a infecta calculatorul cu malware. Asigurați-vă că îl cunoașteți pe expeditor înainte să descărcați fișierul atașat - sub nicio formă nu descărcați fișiere atașate de la persoane străine. O notă practică: și în cazul în care cunoașteți expeditorul, unele tipuri de atașamente nu trebuie descărcate. Fișierele cu extensia .exe, .com sau .msi sunt programe de calculator care pot conține software dăunător, și chiar dacă expeditorul nu știe despre acest lucru. 
  • Serviciul Windows Update este un serviciu de actualizare automată pentru sistemul de operare Windows. Utilizarea acestui serviciu este necesară pentru păstrarea protecției împotriva noilor amenințări de securitate descoperite recent care permit pătrunderea unui software dăunător pe calculator.

Restricții de confidențialitate

E-mailurile pot fi subiectul monitorizăii neautorizate, așadar  nu presupuneți că e-mailurile dumneavoastre sunt private. Nu utilizați niciodată e-mailuri pentru trimiterea informațiilor confidențiale, cum sunt datele de pe contul bancar, numerele cărților de credit sau parolele.

 

Înșelătorii prin e-mail

Puteți primi un e-mail de la un necunoscut care susține că ați căștigat premiul cel mare sau că veți primi în curând o sumă mare de bani. Tot ceea ce trebuie să faceți, este să împărtășiți datele dumneavoastre personale sau numărul contului bancar pentru a putea continua...Este vorba despre înșelătorii tipice -  nu vă lăsați păcăliți, până la urmă puteți pierde mulți bani. Nu uitați că ceva care sună prea frumos ca să fie adevărat, cel mai probabil este o înșelătorie.

Phishing
Phishing

Phishing

Phishing este o metodă, care încearcă să extragă informații confidențiale de la oameni (date despre contul bancar, numărul cardului de credit, parolă pentru paginile web pe care le utilizați, etc.). De obicei este vorba despre un e-mail cu aspect oficial care precizează că trebuie verificate sau actualizate datele de acces, de exemplu contul bancar. De obcei este vorba despre încercarea de a crea un sentiment de urgență, de exemplu afirmarea că în cazul în care nu veți respecta instrucțiunile în decurs de 48 de ore, contul dumneavoastră va fi închis. E-mailul conține un link către un site web fals care este folosit la colectarea datelor personale.

Băncile și alte instituții de renume nu trimit niciodată astfel de e-mailuri, așadar trebuie să fiți foarte atent dacă primiți un mesaj de acest tip. Nu faceți clic pe link-uri și nu împărtășiți datele dumneavoastre personale. Dacă nu sunteți sigur, apelați la organizația care v-a trimis mesajul și anunțați-i.

 

Spam

Mesajele comerciale nedorite sau e-mailurile nesolicitate pot deveni o adevărată problemă dacă adresa dumneavoastră de e-mail ajunge în mâinile unui spammer. Cel mai important lucru pe care îl puteți face la soluționarea unui spam, este să ignorați mesajele. Nu credeți diferitor oferte comerciale care v-au fost trimise fără permisiunea dumneavoastră.

Cea mai largă ofertă

Peste 5000 de produse

 

 

 

Producție la comandă

De la proiectare la realizare

Livrare discretă

Fără date despre eshop

​Specialist în domeniu

Mai mult de 5 ani în industrie

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
95 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
98 evaluare