5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Cum să vă apărați împotriva ascultării cu laser

13.01.2021 Support Romania Ghid de selecție

Uitați de bug-uri și de interceptarile telefonice disponibile de obicei. Spionii profesioniști și alți atacatori care vă vizează informațiile valoroase, fie private, fie corporative, deschid acum modalități complet noi și mult mai sofisticate de a captura aceste date. Se poate aștepta ca, de exemplu, cele mai moderne și extrem de avansate produse să pătrundă din ce în ce mai mult în domeniul spionajului industrial în viitorul apropiat.

Interceptari telefonice in vremuri anterioare

Interceptari telefonice in vremuri anterioare

Ascultarea, desigur, nu este nimic nou. De exemplu, în timpul războiului de spionaj Est-Vest, KGB-ul sovietic a interceptat în secret înregistrări audio de la mașinile de scris utilizate de americani. Folosind un dispozitiv de ascultare, au detectat mișcarea antetului. A fost scris în 1984. Cu toate acestea, la acea vreme, ploșnițele sau interceptările audio nu mai erau nimic nou. Încă din anii 1950, de către Agenția Națională de Securitate a SUA a fost creat un sistem global de interceptare a interceptărilor. Desigur, timpul a avansat și odată cu acesta noi tendințe în interceptare.

Cum este exploatat astăzi?
Este important să fii cu adevărat atent, orice subestimare a securității datelor și informațiilor valoroase, care este adesea valoarea priorității celei mai mari, poate fi extrem de neplătită și costisitoare. Există din ce în ce mai multe posibilități de a le sparge protecția și de a avea potențial acces la ele de la persoane neautorizate sau grupuri deseori organizate. În principiu, ascultarea poate fi împărțită în două grupuri, invazive și neinvazive.

Metode invazive și neinvazive
În primul caz, este necesar să pătrundeți în clădire și să plasați dispozitivul de ascultare adecvat în ea, de exemplu sub formă de bug-uri de pat notorii. Cu toate acestea, metodele invazive utilizate în concurență neloială, spionaj industrial și alte activități nedorite sunt, în general, destul de scăzute. Dimpotrivă, ascultarea neinvazivă vine într-o măsură mai mare, pentru care nu este necesară intervenția fizică în zona de interes. Acest tip de spionaj este și mai dificil de detectat și mult mai sofisticat și, din păcate, nu există multe măsuri realiste de apărat. Și ce anume este cea mai mare sperietoare în prezent în ceea ce privește riscul ascultării?

Era ascultării cu laser

Era ascultării cu laser

Se pare că sunt așa-numitele „interceptări cu laser”, a căror achiziție este încă o afacere foarte costisitoare pentru atacatorii care vizează date valoroase și viața privată a victimelor, dar cu siguranță nu este posibil să se spună că ar fi o raritate completă. Dimpotrivă, câștigă popularitate relativ repede. Marele lor avantaj este, în special, o eficiență și o variabilitate semnificativ mai mari în comparație cu alte dispozitive de ascultare. În mâinile greșite, aceste interceptări de ultimă generație pot fi o armă reală împotriva informațiilor și datelor în general păzite. Zidurile birourilor și ale altor zone pe cale de dispariție trebuie să fie cu adevărat vigilente! Fără a fi nevoie să le pătrundă, informațiile secrete pot fi răspândite prin geamurile de sticlă prin intermediul razelor laser. Pe ce principiu funcționează aceste monitoare laser?

Principiul de funcționare a monitorizării cu laser
Ei profită de faptul că sunetul este în esență o undă mecanică care lovește un anumit obiect la un anumit unghi, de obicei pe fereastra unei clădiri de birouri, unde se produce vibrația. Un monitor laser special este capabil să capteze această vibrație și apoi să o decodeze înapoi în sunet din fasciculul său reflectat. Pentru a face acest lucru, anterior a fost necesar să direcționați fasciculul laser la aceeași înălțime cu obiectul de pe care urma să fie trasată informația și apoi să capturați fasciculul reflectat exact perpendicular. O prevenire și o apărare inteligentă a fost să vă poziționați cu ușurință spațiul de birou la cele mai înalte înălțimi. Cu toate acestea, acest lucru nu mai este suficient astăzi, deoarece cele mai recente modele de dispozitive de ascultare bazate pe un fascicul laser depășesc principiul legii impactului luminii, care spune că unghiul de reflexie este exact egal cu unghiul de incidență. Cu toate acestea, tehnologia laser modernă permite ascultarea din cameră indiferent de poziția relativă, până la o distanță de 150 de metri. Practic vorbind, în majoritatea cazurilor, o misiune de spionaj reușită poate avea loc și prin plasarea unui dispozitiv laser într-un vehicul parcat lângă o clădire.

Raza laser în interceptările de ultimă generație poate fi împrăștiată pe o suprafață de 25 x 25 m și, astfel, poate înregistra conversații din întreaga clădire de birouri, în timp ce operatorul poate „mări” suplimentar în orice locație și poate filtra sunetul numai din aceasta. Prin urmare, este o metodă extrem de eficientă de ascultare, împotriva căreia prevenirea este singura apărare.

Generator de zgomot Secutron SNG 2.0

Generator de zgomot Secutron SNG 2.0

Din fericire, chiar și în acest caz (încă) este adevărat că există și o contra-armă funcțională pentru o armă eficientă. În prezent, cel mai potrivit instrument pentru prevenirea ascultării la distanță (neinvazive) este utilizarea unui dispozitiv numit generator de zgomot împreună cu traductoare piezoelectrice. În plus față de atacurile de ascultare cu laser, acesta protejează și împotriva scurgerilor de informații prin pereți, podele sau tavane folosind microfoane de contact. Cu toate acestea, utilizarea generatoarelor de zgomot este practic universală și poate fi utilizată ca cea mai eficientă prevenire împotriva oricăror atacuri externe de acest gen.

Avantajul incontestabil al instalării traductoarelor piezoelectrice este că funcționarea lor este aproape inaudibilă, astfel încât persoanele care acționează în cameră nu interferează, cum ar fi clasicul generator acustic de zgomot alb, care trebuie să funcționeze la un volum foarte mare pentru a funcționa eficient.

Instalare piezoelectrice în cameră

 Piezoelectrice sunt conectate la generatorul SNG 2.0 și acestea sunt apoi instalate pe pereți, ferestre sau mobilier. Piezoelectrice conectabile sunt direct responsabile de vibrația pereților, ferestrelor, tavanelor, podelelor sau mobilierului dintr-un anumit birou sau cameră, astfel încât să se garanteze o interferență perfectă asupra tuturor obiectelor din care ar fi posibilă captarea vibrațiilor și, astfel, sunetul cu un fascicul laser. Generatorul de zgomot Secutron SNG 2.0 este echipat cu două ieșiri separate, pentru care este posibilă reglarea individuală a intensității zgomotului. Experiența a arătat că piezoelectricele amplasate pe ferestre, este de obicei suficientă o putere mai mică, în timp ce pentru instalarea pe perete este necesară o putere mai mare.

Microvibrațiile transmise de la piezoelectricitate către material anulează în mod fiabil orice încercare de ascultare cu laser.

Exemplu de instalare a camerelor sigure

Pentru instalarea piezoelectriclor, vom folosi un adeziv instant vechi bun (va fi suficientă o mică picătură în mijlocul suprafeței invertorului), cu care vom lipi traductoarele piezoelectrice acustice în interiorul geamului exterior. Se recomandă curățarea invertoarelor înainte de lipire. Traductoarele piezoelectrice ar trebui, de asemenea, să fi lipit cabluri flexibile înainte de lipire. De asemenea, este posibil, din motive estetice, să lipiți capacul în alb sau negru la invertorul deja lipit cu adeziv siliconic. Pentru cazul instalării traductoarelor piezoelectrice pe perete, putem folosi cel mai bine etanșant acrilic, cu care lipim piezoelectricile direct în tencuială. Dacă decidem să plasăm convertorul pe mobilă, atunci ni se oferă să-l lipim pe spatele sau pereții interiori.

Dacă sunteți interesat de camere sigure create profesional, nu ezitați să ne contactați.

Ți-a plăcut acest articol?
Cum să alegeți dispozitivul de interceptare Cum să alegeți dispozitivul de interceptare Cum se alege un dispozitiv de ascultare telefonică și un detector de cameră ascunsă Cum se alege un dispozitiv de ascultare telefonică și un detector de cameră ascunsă

Discuții

Nimeni nu a comentat acest subiect încă.

Comentariile pot fi adăugate numai de utilizatori înregistrați și conectați.

Cea mai largă ofertă

Peste 5000 de produse

 

 

 

Producție la comandă

De la proiectare la realizare

Livrare discretă

Fără date despre eshop

​Specialist în domeniu

Mai mult de 5 ani în industrie

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
94 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
81 evaluare