5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Cum să vă apărați împotriva interceptărilor

12.09.2019 Support Romania Ghid de selecție

Interceptările pot fi ascunse într-un cuvânt peste tot. În acest articol încercăm să descriem detaliat, ce posibilități de interceptare există, și cum să vă apărați efectiv împotriva lor. 

Caracterul dispozitivelor utilizate crește în pararel cu prețul informațiilor pe care le împărtășiți, și astfel cu valoarea crescătoare a informațiilor, ar trebuii să aveți mai multă grijă la protejarea acestora. Soluțiile profesionale care funcționează ca o protecție sigură împotriva interceptărilor, nu sunt ieftine. Când vă gândiți să le cumpărați, este întotdeauna bine să meditați asupra faptului cât de grave vor fi consecințele în cazul scurgerii informațiilor.

Interceptări comune

Interceptările GSM cele mai des utilizate care funcționează, în principiu ca un telefon mobil în miniatură, la care este suficient să apelați de pe ce telefon doriți, și el acceptă apelul automat, prin care oferă posibilitatea atacatorului să asculte în împrejurimile sale.

 Un detector de interceptare de calitate vă oferă posibilitatea să detectați relativ ușor interceptarea GSM cu ajutorul său. Dacă sunteți interesați de această soluție, recomandăm să citiți articolul Cum să alegeți detectorul de interceptare și detectorul camerelor ascunse. 

Cele mai populare detectoare de interceptare

Printre produsele populare se încadrează, de exemplu detectorul LawMate RD-30, care deși are un preț rezonabil, este capabil să caute interceptări foarte bine. Dacă aveți ambiții mai mari, s-ar putea să vă intereseze detectorul de scala 6 Protect 1207i

Acest tip de detector este destinat, de obicei la detectarea semnalelor wireless, și în afară de GSM, găsiți și interceptări radio

Un dezavantaj este faptul că poate căuta doar interceptări care sunt active - adică cele care transmit direct. Prin urmare, dacă interceptarea nu este activă în momentul oportun, detectarea acestuia este mult mai problematică.

Din acest motiv, recomandăm să nu vă bazați doar pe un singur tip de detector, dar pe mai multe. Din cauza faptului că interceptările sunt foarte des camuflate în anumite obiecte - de multe ori în prize sau prelungitoare (pentru ca interceptarea să fie menținută timp îndelungat), este unul dintre cele mai utile ajutoare a testerelor de distribuție și a prelungitoarelor Secutron SCN-BD200, care după conectarea la testerul de distribuție sau a prelungitoarelor, atenționează imediat, dacă în interior se află electronice suplimentare. 

Inspecții tehnice defensive împotriva interceptărilor (ITD)

Dacă nu vreți să vă bazați pe faptul că veți căuta interceptarea intermitentă, puteți să lăsați un profesionist cu echipament profesional, să verifice spațiul. După verificare, veți avea o siguranță foarte mare că spațiul este curat.

Și specialistul nostru vă poate realiza verificarea. Verificarea constă în 

  • controlul obiectului cu ajutorul unui detector de tranziții neliniare
  • verificarea spațiului cu camera termo 
  • verificarea tavanelor și a locurilor greu accesibile cu ajutorul camerei de inspecție 
  • scanarea câmpului radio 
  • inspecția fizică și demontarea obiectelor potențial periculoase 

Se recomandă efectuarea inspecțiilor în mod regulat, dar cel puțin de 2x pe an.

Cea mai bună apărare este atacul..

Efectuarea regulată a inspecției tehnice defensive poate fi foarte eficientă pentru unii, dar pentru alții poate fi prea costisitoare. O soluție ideală pentru această situație, este asigurarea spațiului, după finalizarea primei inspecții, cu ajutorul camerelor ascunse proprii, care vă oferă posibilitatea de a urmări mișcarea persoanelor suspecte. 

Dar mulți clienți nu au timp pentru verificarea înregistrărilor lungi, de aceea recomandăm să alegeți dintre mini camerele care au conectare la Wifi și detector de mișcare. Datorită acestora, primiți o atenționare imediată pe telefonul mobil în clipa, în care cineva se mișcă în spațiul monitorizat. 

Alte forme de interceptare

Printre alte interceptări des întâlnite, se încadrează așa numitele microfoane de contact, care oferă posibilitatea ascultării prin pereți, tavane, podele sau ramele ferestrelor.

Apărarea împotriva acestei interceptări constă în instalarea convertizoarelor piezo acustice în pereți, care sunt controlate de generatorul de zgomot DNG2300. Pentru utilizatori mai exigenți, suntem dispuși să creăm un spațiu complet securizat. 

Demonstrație de instalare în spații securizate

Un spațiu astfel dotat o să vă protejeze perfect împotriva tuturor încercărilor de interceptări exterioare, indiferent dacă este vorba despre un microfon simplu de contact, sau interceptare cu laser profesională.

Apărarea împotriva înregistrării în spații interioare

Cea mai mare provocare este apărarea împotriva înregistrării conștiente cu ajutorul dictafonului sau a telefonului mobil la unul dintre participanții conversației. Dacă reușiți să aduceți în cameră un dispozitiv de înregistrare din exterior, există posibilități foarte limitate de dezactivare a înregistrării, în principiu, este vorba despre 3 metode:

1. Generator acustic de zgomot

Generatorul acustic de zgomot tip Rabbler MNG-300 generează zgomot alb, de aici simulează alte voci care fac imposibilă înțelegerea conversației participanților care este înregistrată pe dispozitiv. Dezavantajul este că funcționarea unui astfel de dispozitiv este foarte perturbatoare.

2. Generator acustic cu căști

Cel mai înalt nivel de securitate vă asigură indiscutabil, dispozitivul DRUID D-06, care se utilizează împreună cu setul de căști pentru 6 persoane. Participanții conversației vorbesc în căști, la care dispozitivul generează sunete cu un algoritm special astfel că omul fără setul de căști nu poate înțelege absolut nimic. Deasemenea sunt afectate orice înregistrări realizate.

3. Dispozitiv de bruiere cu ultrasunete a microfoanelor

Soluția populară care nu perturbă conduita și în același timp asigură un nivel înalt de securitate este dispozitivul de bruiere a interceptărilor cu ultrasunete, care funcționează pe principiul generării unui sunet foarte intensiv la o frecvență care este la limita audibilității. 

Emiterea difuzoarelor cu ultrasunete este bine direcționată, și de aceea pentru cel mai înalt nivel de securitate, este bine să utilizați dispozitivele de bruiere care au o cantitate mare de generatoare direcționate în toate direcțiile. Acestor cerințe corespunde, de exemplu dispozitivul de bruiere a interceptărilor cu ultrasunete Sphere-91.

Ți-a plăcut acest articol?
Cum să alegeți detectorul de interceptare și detectorul camerelor ascunse Cum să alegeți detectorul de interceptare și detectorul camerelor ascunse Cum să urmăriți activitatea copiilor de pe PC Cum să urmăriți activitatea copiilor de pe PC

Discuții

Nimeni nu a comentat acest subiect încă.

Comentariile pot fi adăugate numai de utilizatori înregistrați și conectați.

Cea mai largă ofertă

Peste 5000 de produse

 

 

 

Producție la comandă

De la proiectare la realizare

Livrare discretă

Fără date despre eshop

​Specialist în domeniu

Mai mult de 5 ani în industrie

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
95 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
108 evaluare