5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Cum să vă protejați telefonul mobil împotriva interceptărilor

Utilizăm telefonul mobil în fiecare zi. Împărtășim date sensibile prin el. Îl avem lângă noi când discutăm despre chestiuni confidențiale și putem afirma, că a devenit deja parte din noi. Puțini realizează că telefonul mobil poate fi considerat un angajat bun, dar în același timp și un patron rău. 

În perioada actuală, telefonul mobil este cel mai mare risc de securitate pentru majoritatea rezidenților, în special a celor care dețin funcții înalte și dețin informații care ar putea fi valoroase pentru altcineva.

Amenințări în legătură cu utilizarea telefonului mobil

AMENINȚARE: Interceptări în jurul telefonului din biroul dumneavoastră
Colaborând cu operatorul de telefonie mobilă, sau utilizând un interceptor GSM, microfonul de pe telefon se poate activa pe ascuns și puteți asculta astfel ce se întâmplă în jur. În biroul dumneavoastră vorbiți despre subiecte importante? Aceste informații ar putea să intereseze pe cineva? Dacă da, atunci ar trebuii să vă protejați aceste informații.

PROTECȚIE: Detector inteligent cu generator de zgomot GSM-safe III
Folosind un suport special pentru telefonul mobil GSM-safe III, vă protejați cu siguranță biroul dumneavoastră împotriva interceptărilor prin telefonul mobil, fără să fie necesar să renunțați la confortul dumneavoastră.

GSM-safe III este dotat cu detector de semnal inteligent împreună cu generatorul de zgomot. GSM-safe III se activează automat după ce lăsați telefonul mobil și la detectarea semnalului wireless o să vă avertizeze prin dioda care semnalizează, astfel veți ști imediat despre ce tip de semnal este vorba. În clipa în care dispozitivul înregistrează posibila transmisie vocală, atunci se pornește automat generatorul de zgomot, care practic face imposibilă interceptarea.

AMENINȚARE: Interceptarea prin telefonul mobil în timpul întâlnirilor din afara biroului

PROTECȚIE: Detectorul inteligent portabil cu generator de zgomot GSM-box II
Are aceleași funcții ca GSM-safe III. În plus, acest dispozitiv este portabil și îl puteți purta oriunde cu dumneavoastră. GSM-box II are dimensiuni un pic mai mari precum le are un card de credit și îl puteți purta atașat la telefon, sau în portofel. 

AMENINȚARE: Urmărirea comunicațiilor mobile
Potrivit legii, toate apelurile și SMS-urile sunt păstrate de către operatorul de telefonie mobilă pe o perioadă de 6 luni. Pe această perioadă, oricine poate accesa legal sau ilegal datele voastre confidențiale. În afară de asta, comunicațiile dumneavoastre mobile pot fi urmărite de orice persoană secretă prin utilizarea interceptorului GSM sau aplicației de interceptare. Astfel atacantul vă poate asculta foarte ușor apelurile voastre telefonice, urmări SMS-urile, locația telefonului și toate celelalte comunicări. 

PROTECȚIE: Criptarea comunicării mobile
Singura protecție de încredere a comunicării prin intermediul telefonului mobil, este criptarea acestuia. Pentru criptarea comunicării se pot utiliza aplicații speciale, cipuri criptate sau telefoane speciale de criptare. Apelurile criptate, SMS-urile criptate sau transferul fișierelor criptate oferă soluții diferite de criptare.

Interceptorul GSM (așa numit și Agáta)

Dispozitivele utilizate nu doar de sectorul de stat, dar și de cel privat, care simulează BTS-ul și permite atacatorului să detecteze locația, să intercepteze convorbirile și să asculte în jurul tuturor telefoanelor mobile pe o distanță chiar de câțiva kilometri în jurul dispozitivului.

Software de interceptare

Aplicația specială care este foarte accesibilă din punct de vedere al prețului și permite controlul total al telefonului urmărit. Aplicația de interceptare din interiorul telefonului este complet nedetectabilă și permite ascultarea tuturor convorbirilor, urmărirea SMS-urilor, a locației GPS a telefonului, să asculte în jurul telefonului și multe alte funcții. 

Interceptarea de către operatorul de telefonie mobilă 

Potrivit legii, toate convorbirile și mesajele SMS sunt stocate de operatorului de telefonie mobilă pe o perioadă de 6 luni. În parcursul acestei perioade, oricine poate accesa legal sau ilegal datele voastre confidențiale. În afară de acest lucru, operatorul este capabil să intercepteze în împrejurimile telefonului dumneavoastră și în clipa, în care nu sună. Nu o să vă ajute nici închiderea telefonului sau până la urmă (la unele telefoane mobile) scoaterea bateriei, deoarece telefoanele sunt dotate cu o baterie de rezervă mică și secretă.

Discuții

Nimeni nu a comentat acest subiect încă.

Comentariile pot fi adăugate numai de utilizatori înregistrați și conectați.

Cea mai largă ofertă

Peste 5000 de produse

 

 

 

Producție la comandă

De la proiectare la realizare

Livrare discretă

Fără date despre eshop

​Specialist în domeniu

Mai mult de 10 ani în industrie

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
96 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
125 evaluare