5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

De ce să utilizați husa cu protecție RFID

01.11.2019 Support Romania Articole

Husa securizată o să vă protejeze împotriva noul tip de furt!

Activitățile obișnuite de rutină sunt acum mult mai simple și mai confortabile decât oricând, datorită tehnologiei moderne și realizărilor generale tehnice. În trecut, ni se întâmpla ca pe timp de iarnă, să ne tremure mâna de frig când deschideam mașina cu cheia clasică. De asemenea nu trebuie să mai urmărim neîncetat portofelul și să numărăm banii și monedele ca să ne asigurăm că avem destul pentru cumpărarea unui bun sau unui serviciu. Nu trebuie să ne îngrijorăm unde am lăsat calculatorul când trebuie să calculăm ceva repede, că am uitat să luăm cu noi aparatul de fotografiat când suntem lângă un obiect interesant sau că trăim un moment care merită capturat, nici nu trebuie să așteptăm să pornească computerul când trebuie să trimitem repede un document sau să răspundem la email.

Tehnologiile moderne ne aduc confort, dar...

o

Plata cu cardul în magazin sau restaurant, deblocarea mașinii de la distanță sau folosirea zilnică a unui telefon mobil pentru activitățile la care aveam nevoie anterior de câteva aparate individuale, astâzi sunt evidente și pentru oamenii care nu sunt neapărat fani ai știrilor și exceselor tehnologice. Desigur am putea găsi excepții care împiedică orice progres, dar pătrunderea tehnologiei în viețile normale, de departe astâzi nu se referă doar la generațiile mai tinere, ci practic la toate generațiile. Poate că ne place sau nu, putem să ne mirăm asupra lor, să ne amintim de vremurile vechi, dar cu greu vom putea opri acest trend în perioada actuală sau cel puțin să îl încetinim. În rest, toată această perfecționare tehnologică ne aduce alte avantaje: viteză, confort, simplitate, economisire a timpului...

Securitate în primul rând

o

Ce se află în cel de al doilea box de imagine? Securitate într-un singur cuvânt. Aceasta este sarcina numărul unu. În caz contrar, s-ar putea întâmpla totuși ca comoditatea fără precedent și alte avantaje rezultate din dezvoltarea tehnologiilor moderne în viețile noastre de zi cu zi, să ne coste scump cu multe inconveniente, cum este pierderea averii, datelor personale sensibile, altor informații valoroase și în cazuri extreme pierderea identității sau deasemenea vătămări grave. 

Mașinile ca țintă pentru noile tipuri de atacuri

o

Printre altele, mașinile personale sunt expuse la noi pericole și deasemenea la tipuri de atacuri mai puțin cunoascute. Pe o parte ne putem bucura de tendința favorabilă din ultimii ani, în care statisticile poliției arată o scădere a furturilor de autovehicule și a numărului total de jafuri. Din nefericire acest lucru nu înseamnă că hoții mașinilor, în grupuri organizate sau neorganizate, îi lasă pe proprietarii de mașini să doarmă liniștiți. Amploarea criminalității este semnificativă în continare și se schimbă doar anumite obiceiuri. În vremurile precedente, numărul acestui tip de infracțiuni a crescut, scopul acestora fiind obținerea pieselor de schimb și altele asemănâtoare. Să spunem mai simplu, cel mai frecvent obiectiv al criminalității sunt mașinile vechi, uzate. Casetele din cadrul poliției au crescut astfel cu numeroasele încercări reușite sau nereușite de a fura radiouri auto sau alte infracțiuni similare.

În ultimii ani, deși numărul absolut de furturi de mașini a fost relativ redus, raportul se deplasează tot mai mult către autovehicule noi și mai scumpe. Cu alte cuvinte, hoții din țările noastre nu mai sunt interesați de mașinile vechi pentru a vinde apoi piese de schimb, dar devin tot mai interesați de mașinile de lux și mai scumpe. Furturile de mașini arată clar semne de organizare mai bună, complexitate și pregătiri mai detaliate. Tocmai din acest motiv, claritatea cazurilor care se încadrează în categoria criminalității auto, se deplasează mult sub media clarității generale ale infracțiunilor. În ce mod concret operează acum hoții de mașini?

o

Atacuri de amplificare a semnalului

Nu doar în străinătate, dar și în Republica Cehă, de exemplu, numărul de cazuri în care o mașină dotată cu securitate de înaltă calitate, se fură cu succes fără urme mecanice de deteriorare, este în creștere într-un ritm alert. Iar legătura cu utilizarea mai frecventă a elementelor moderne care ne fac viața de zi cu zi tot mai plăcută, este tot mai evidentă! 

Unul dintre tipurile de atacuri frecvente și noi în domeniul automobilelor este așa numitul Atact RSA, în cehă asta înseamnă atacuri de amplicare a semnalului (Relay Station Attacks). Cum se poate produce un astfel de atac? Poate surprinzător de simplu, și toți utilizatorii de chei inteligente ar trebuii să fie mai atenți. Dacă blocați și deblocați ușa de la mașină sau portbagajul în mod clasic, nu trebuie să vă îngrijorați în nicio privință, insă blocarea și deblocarea de la distanță este astâzi atât de răspândită, încât este posibil să vorbim despre cele mai palpitante amenințări pentru șoferi și soferițe în legătură cu riscurile de furturi de mașini.

Trucuri noi

Este vorba, în mod concret despre faptul că controlul de la distanță trimite constant un anumit semnal. Grupurile organizate de hoți sunt capabile să-și procure componente, din care, fără costuri mari, pot să își construiască amplificator de semnal similar celui care se utilizează pentru amplificarea semnalului wi-fi. Apoi este suficient ca proprietarul mașinii să lase cheile la îndemâna hoțului, de exemplu lângă peretele case sale. Prin intermediul amplificării și abuzând de semnal, acesta poate ajunge ușor la mașină, fără să fie nevoie să treacă de alte obstacole sau să ajungă fizic la mașină și alte acțiuni similare. Acest modus operandi a fost subliniat cu ceva timp în urmă, de exemplu de auto clubul german ADAC, cea mai cunoscută organizație de șoferi de la vecinii noștrii occidentali. Chiar în Germania, aceste proceduri de furturi sunt destul de frecvente.

Cum să vă apărați eficient?

Clubul auto menționat a realizat un sondaj, mai degrabă un experiment în care a testat câteva dintre mașinile testate cum ar putea să se apere împotriva acestui tip de atac. La testare au participat peste 200 de modele de diverse mărci și clase. Fără o protecție specială vizată, hoții nu ar reuși să atace doar 3 mașini. De aceea, nu este de mirare faptul că această procedură a căștigat repede popularitatea în rândul hoților de mașini. Pe de altă parte, există și încercări proprii și experimente pe de altă parte, cu scopul de a elimina riscul descris.  De exemplu, oamenii au încercat să pună cheile inteligente într-o cutie, să le învelească într-o folie de aluminiu, să le depoziteze în frigider,... Nimic din toate acestea nu s-a dovedit să fie universal și rezonabil de aplicat. Soluția poate fi, bineînțeles dezactivarea semnalului, dar întreaga comoditate tehnică își pierde importanța și am putea să ne întoarcem direct la închiderea mecanică a ușii.          

Husă de securitate cu protecție anti-furt pentru cheile de mașină 

o

Cu toate acestea, există o modalitate eficientă de a combate cu succes noile atacuri și amenințări descrise, și de asemenea care căștigă popularitate foarte rapid și în rândul utilizatorilor săi. Soluția reprezintă husa de securitate cu protecție RFID, care se găsește sub denumiri precum husă cu protecție pentru cheile auto, husă de securitate cu protecție anti-furt pentru cheile de la mașină, husă de securitate pentru mașinile fără cheie și altele similare.

 

Soluție fără concurență economică 

De îndată ce punem cheile mașinii în această husă specială de securitate cu protecție anti-furt, semnalul din ea nu poate fi interceptat, amplificat sau abuzat de către cineva nechemat și neautorizat. Husa de securitate cu protecție RFID pentru cheia de la mașină crează un fel de scut de protecție sau perete astfel, încât să nu fie posibilă receptarea semnnalului din toate frecvențele disponibile. Este vorba despre un mecanism foarte eficient, simplu și de încredere pentru protejarea tuturor care doresc să se bucure, în general fără teamă, de confortul controlului de la distanță a mașinii și a funcționării fără cheie. Și cât costă o astfel de husă cu protecție anti-furt pentru cheile de la mașină? Cu siguranță, nu este vorba despre o investiție foarte costisitoare din punct de vedere financiar. Un exemplu poate fi husa de securitate cu protecție pentru controlul mașinii de la distanță Secutek OT65, pentru mai puțin de 186,00 lei. 

Prețul huselor de securitate, începe practic de la câteva sute de coroane, astfel că raportul dintre costurile de achiziție și valoarea de utilitate, sunt de neegalat la acest tip de securitate. Bineînțeles există versiuni mai luxoase ale huselor, de exemplu într-un design complet din piele care poate fi un cadou total prețios. În aceste cazuri, prețul rezultat se va diferenția semnificativ față de modelele de bază. În fiecare caz, husa de securitate pentru cheile auto garantează că hoțul nu va mai avea nicio șansă să vă fure mașina în câteva secunde prin amplificarea semnalului de la control.

 

Husă de securitate pentru cărțile de credit 

o

Sunt expuși la pericol împotriva noilor tipuri de furturi și atacuri nu ”doar” mașinile, ci și oamenii înșiși. Hoții sunt foarte tentați să obțină date de pe cărțile de credit, telefoanele mobile, documentele personale și alte documente electronice. Spectrul acestui tip de criminalitate este foarte larg, de la o ușoară însușire a contului utilizatorului până la furtul complet al identității, ceea ce poate părea la prima vedere, un fel de scenariu SF, dar experiența din ultimii ani arată că acest fapt nu este atât de ireal și de neadevărat. La fel ca și în asigurarea mașinilor, nici la utilizarea cărților de credit și a altor lucruri personale, nu este obligatoriu să vă întoarceți în trecut cu zeci de ani, să ascundeți cardul de credit și să plătiți peste tot în numerar sau să încercați să călătoriți fără pașaport și să vedeți cum va fi. Cu toate acestea, precauția și vigilența sunt cu siguranță aici! Poate ceva mai mult decât la acele mașini. Soluțiile oferite pentru prevenirea pierderii datelor sensibile sunt similare. Asemănâtor cum există huse de securitate pentru cheia auto sau pentru mașini fără cheie, așa există posibilitatea să cumpărați și husă de securitate pentru cardul de credit sau husă de securitate pentru documente. 

 

Cum funcționează husele de securitate?

Principiul funcționării și utilizării lor este practic, identic. Husa de securitate asigură că datele sensibile de pe card nu vor ajunge acolo unde nu ne dorim. Fără acest tip de securitate, se poate ajunge la un transfer al datelor de pe cardul dumneavoastră, fără să obsevați. De obicei, acest lucru se întâmplă într-un loc public. În acest caz sunt riscante terminalele de plată, cititoarele de carduri, dar și telefonul mobil cu cititor NFC, care poate citi datele de obicei de la o distanță de un metru și jumătate. Husa de securitate pentru cardul de credit blochează această amenințare foarte eficient datorită faptului că husa securizată a cardului face invizibil acest card în jurul său.

 

Scut de protecție

Husele de securitate pentru cărțile de credit sunt destinate pentru acele tipuri de cărți de debit și de credit care sunt utilizate cel mai frecvent. Husa de securitate penru cardurile de credit, la fel ca husa de securitate pentru documente, în principiu formează un scut de protecție imaginar sau îndepărtează undele electromagnetice, prin utilizarea așa numitului principiu cușca lui Faraday, care afirmă că sarcina electrică este concentrată exclusiv pe suprafața conductorului, adică în interiorul ei nu formează niciun câmp electric. Nici în cazul husei de securitate pentru cărțile de credit, nu este vorba de o măsură de securitate costisitoare. Husa de securitate obișnuită este accesibilă ca și preț, în mod real pentru oricine.

 

Husa de securitate cu protecție RFID pentru documente

Documentele personale devin tot mai frecvente sub formă electronică. Datele biometrice, așadar scurgerea caracteristicilor fizice și fiziologice ale fiecărui individ, conțin carduri de identitate, pașapoarte de călătorie și alte documente. În acest caz, putem vorbi despre progres și semnificație deoarece biometria este o tehnică avansată care permite practic, o identificare a indivizilor lipsită de ambiguitate și de încredere 100%. În ramura datelor biometrice, sunt utilizate cel mai frecvent scanarea facială, amprentele digitale, imagini cu retina ochiului și alte caracteristici. Datele biometrice, așadar nu reprezintă o problemă care ține exclusiv de interesul statului, adică înregistrarea și identificarea locuitorilor săi sau a cetățenților străini.

 

Biometrie nu doar la documentele personale 

Introducerea instrumentelor de identificare biometrică începe să devină tot mai relevantă și în cazul relațiilor dintre angajator și angajat. O soluție simplificată, tot mai multe firme merg mai departe decât așa numitele ”Puncte moderne” și pentru a intra în magazinele sale, solicită control prin unele date biometrice, ceea ce este o chestiune relativ complexă din punct de vedere juridic în acest moment la care angajatorul are drept, dar se poate aștepta în viitor ca controlul biometric să nu fie doar la punctele de control din aeroporturi, ci ar putea să pătrundă tot mai mult în viețile noastre comune.

 

Date sensibile ca o valoarea foarte prețioasă

Nu doar din acest motiv se poate aștepta la o urgență mai mare în ceea ce privește protecția datelor sensibile cu caracter personal și a datelor, care se pot afla sub o amenințare mai semnificativă decât se aflau până acum. Pentru păstrarea în siguranță nu doar a datelor biometrice, este potrivit cu siguranță unul dintre modelele de huse de securitate cu protecție RFID pentru documente, în care de obicei, puteți păstra și 8 carduri deodată. Datele personale au o valoare foarte mare, așadar nu ar trebuii să subestimăm securitatea lor. Husa de securitate pentru documente este o alegere inteligentă în această privință!   

Ți-a plăcut acest articol?
Consultanță tehnică pentru localizatoarele GPS Secutek SCB Consultanță tehnică pentru localizatoarele GPS Secutek SCB 5 sfaturi simple despre cum să păcăliți hoții 5 sfaturi simple despre cum să păcăliți hoții

Discuții

Nimeni nu a comentat acest subiect încă.

Comentariile pot fi adăugate numai de utilizatori înregistrați și conectați.

Cea mai largă ofertă

Peste 5000 de produse

 

 

 

Producție la comandă

De la proiectare la realizare

Livrare discretă

Fără date despre eshop

​Specialist în domeniu

Mai mult de 5 ani în industrie

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
95 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
108 evaluare