5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@secutek.ro       Transport si plata        Totul despre cumparaturi       Blog

Localizatoare GPS in filme vs. Localizatori GPS in realitate

Cele mai elementare localizatoare GPS vă pot proteja familia sau obiectele de valoare. Plasând localizatorul GPS pe o persoană sau obiect pe care îl transportă, vă puteți asigura că persoanele dragi sau obiectele de valoare sunt în siguranță. Probabil ați văzut un film sau o emisiune TV în care eroul a folosit un localizator GPS pentru a-l salva. Acest lucru vă poate încuraja să deveniți James Bond atunci când utilizați localizatorul GPS. Deși localizatorii GPS sunt puternici, nu pot face totul. Din acest motiv, este important să înțelegeți în ce fel diferă localizatorii GPS din lumea reală de localizatorii GPS în filmul dvs. de acțiune preferat.

Localizatoare GPS: concepții greșite frecvente

Localizatorii GPS nu sunt o securitate intotalitate completă. Având limitele lor și știind despre ele vă poate ajuta să vă stabiliți așteptările atunci când cumpărați propriul dvs. localizator GPS. Pentru început, imaginați-vă acest lucru. Într-un nou film de acțiune, un ofițer de poliție vorbește cu răpitorul la telefon. Dirijorul cere niște bani și un polițist pune un localizator GPS într-o pungă de bani. Ofițerul de poliție poate urmări banii la locul răpitorilor, unde poliția intră în casă, urmată de un foc de armă și salvarea victimei răpite.

Dimensiunea dispozitivelor de urmărire GPS

Deși este o parte crucială a thriller-ului criminal, realitatea este puțin mai complicată. Adevărul este că cipurile receptorului GPS sunt din ce în ce mai mici, dar dispozitivele GPS ca atare nu sunt. Localizatorii necesită două antene (una pentru GPS și una pentru GSM), iar semnalele mai bune necesită antene mai mari. În plus, localizatorii necesită o rezistență consistentă pentru a urmări poziția. Bateriile mai mari oferă mai multă putere, dar este greu să te ascunzi într-un loc mic. Din acest motiv, este complet imposibil să plasați un localizator GPS într-o grămadă de conturi.

Urmarire continuă

În filme, utilizatorii pot urmări în mod constant locația localizatorului. Dar asta este și un pic de ficțiune. Localizatorul GPS poate fi de obicei urmărit la anumite intervale (aproximativ 5-10 secunde). Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru a vă permite să urmăriți mișcarea lină a hărții. În plus, urmărirea continuă a localizatorului pe hartă ar descarca bateria rapid și ar costa o mulțime de date mobile.

Taxe de utilizare

După ce utilizați localizatorul GPS, este posibil să constatați că trebuie să plătiți o taxă lunară. Nu numai că aceste detalii nu sunt menționate în filmul tău preferat, dar da, sunt. Localizatorul GPS primește date de la sistemul global de poziționare și transmite aceste informații printr-un serviciu celular (rețea mobilă), care reprezintă o mare parte din costul localizatorului GPS. Aceste costuri sunt adesea uitate.

Localizatoare GPS ca implanturi

Nu trebuie să uităm dispozitivele GPS din filmele SF. Mai exact, vorbesc despre localizatoare implantate la oameni și animale. Pur și simplu, nu puteți implanta un localizator GPS la un om. Deși dispozitivele pot avea dimensiuni mici, bateriile nu pot. Chiar dacă localizatorul ar fi implantat la oameni, ar exista o problemă cu durata de viață a bateriei, astfel încât o astfel de implementare și-ar pierde absolut semnificația. Pentru animale (în special câini și pisici), jetoanele de urmărire nu determină locația. Animalele folosesc cipuri de identificare prin radiofrecvență (RFID) din care pot fi citite informații despre animal. În esență, acestea ar putea fi considerate mai degrabă coduri de bare digitale decât cipuri de urmărire a poziției.

Precizia urmăririi GPS

În cele din urmă, ne uităm la precizia localizatorilor GPS. În timp ce în filmul tău preferat, localizatorul GPS poate arăta eroului o poziție cu o precizie milimetrică, în realitate totul este diferit. Aproximativ 95% din timp localizatorii arată poziția cu o precizie de 5 - 10 metri. Precizia poate fi afectată de vreme, clădiri și copaci. Precizia localizatorului poate varia în funcție de numărul de sateliți GPS pe care îl poate găsi.

Concluzie

În filme și televiziune, localizatorii GPS sunt o parte critică a aproape fiecărui erou. Deși este distractiv să vă imaginați ca un erou de acțiune care salvează lumea cu astfel de modificări, este important să înțelegeți capacitățile și limitările localizatorilor GPS în viața reală.

Naša ponuka GPS sledovacích zariadení

Livrarea produselor
Calitatea comunicării
Calitatea e-shopului
95 %
dintre clienții noștri au fost mulțumiți de achiziționare pe www.secutek.ro
118 evaluare